Gezochte Tags

Onze middelen PDF Afdrukken E-mail
Topshore Services beschikt over volledig uitgeruste contact centers op offshore locatie in Marokko. Het betreft hierbij state of the art multichannel inbound en outbound omgevingen. Middels onze IT infrastructuur zijn wij in staat om al deze afzonderlijke centers aan te sturen als één virtueel contact center. Dit biedt ongekende mogelijkheden rondom schaalbaarheid en redundantie.

Wij onderkennen het belang van een gestroomlijnde en uiterst consistente dienstverlening. Daarom investeren wij continu in verschillende technische middelen om de realtime (telefonische) activiteiten te laten geschieden op het niveau dat u gewend bent. Daarbij zijn wij in eerste instantie afhankelijk van de infrastructuur in Marokko en in tweede instantie van de bewuste keuzes en investeringen die wij hebben gemaakt in dure en kwalitatieve IT-oplossingen.

Marokko heeft een volwassen telecom-infrastructuur waarbij het landelijk netwerk geheel gebaseerd is op glasvezel (ruim 9000 km bekabeling). Er zijn in totaal 8 onderzeese backbone verbindingen naar de gehele wereld en twee satellietstations. In samenwerking met Alcatel is onlangs een nieuwe onderzeese 320 gigabit/s verbinding van Asilah (nabij Tanger) naar Marseille (Frankrijk) gerealiseerd. Topshore Services bevindt zich onder andere in een speciale offshore zone met extra hoogwaardige verbindingen. Momenteel zijn er in Marokko al meer dan 250 offshore callcenters en talloze BPO-providers actief waarbij onder andere ruim 30.000 agents dagelijks klanten te woord staan uit Frankrijk, Spanje, Engeland en de VS. Marokko heeft zich op IT gebied reeds bewezen als een land dat op internationaal niveau meedingt. Het is daarom dan ook niet vreemd dat Marokko momenteel de primaire offshore bestemming is van Frankrijk.

Topshore Services beschikt op locatie over moderne kantoren met ICT-apparatuur van o.a Dell en Cisco. Alle dataverkeer  verloopt via leased lines (glasvezel) en kan eventueel middels VPN 128 bits encryptie versleuteld en getunneld worden van en naar Nederland. Er staat bovendien altijd een onafhankeljke datalijn tot onze beschikking ter complemetatie en backup van de glasvezelverbinding. Kritische systemen zijn daarnaast ondergebracht in verschillende datacenters in Nederland.

In samenwerking met onze telefonie-partner, Mtel B.V., met meer dan 15 jaar ervaring is een 100% op VoIP gebaseerde telefonie-infrastructuur gerealiseerd tussen onze kantoren in Marokko en  Nederland. Hierdoor kan er grootschalig vanuit Nederland tegen (inter)lokaal tarief gebeld worden via bijvoorbeeld een 0900- of 0800 -ummer naar medewerkers in onze global delivery centers in Marokko. Het is dus mogelijk om een Nederlandse nummer via Voice over IP op te nemen in Marokko zonder bijkomende kosten en zonder dat de beller er ook maar iets van merkt.

Technische continuïteit is de basisvoorwaarde van onze onderneming. Het is dan ook daarom dat alle voorzorg is genomen in de waarborging hiervan.

 

Kantoor Nederland

Kampenringweg 45D
2803 PE Gouda
Nederland

T: +31 182 715 069

E: info@topshore.eu
W: www.topshore.eu

Kantoor Marokko

Boulevard Mohammed VI 230
PB 90000 Tanger
Morocco

Copyright Statement

Copyright © Topshore Services 2007-2016
Alle rechten voorbehouden.

Het is ten strengste verboden om zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Topshore Services B.V., materiaal dat zich op de Topshore websites bevindt, of dat op een met de Topshore websites verband houdend medium is opgeslagen, te kopiëren, opnieuw te verspreiden, te publiceren of te wijzigen.